Natteravnene i Lyngby fylder 5 år....

Natteravnene i Lyngby fylder 5 år....

05-05-2014

Natteravnene i Lyngby fejrer deres jubilæum i Storcentret

I denne måned er det 5 år siden, at lokale frivillige gik sammen om at danne en Lyngby-afdeling af Natteravnene. Lige siden har lokale Natteravne i sommerhalvåret gået ture i kommunen i de letgenkendelige gule jakker, typisk fredag aften i tidsrummet 21.00 til 02.00, for at skabe tryghed blandt områdets unge.
En særlig stor indsats yder de lokale frivillige første fredag efter gymnasiestarten i august, hvor elever fra hele lokalområdet og nabokommunerne holder en gigantisk fest i Ulvedalene.

Formålet med Natteravnenes indsats er helt enkelt at medvirke til at skabe tryghed for vores unge. Der bliver hverken kontrolleret eller rapporteret, men hvis nogen har brug for hjælp eller bare har lyst til en snak og et bolsje, kan man altid henvende sig til de gulklædte ravne. Og det har rigtig mange unge gjort i de forgangne fem år. Respekten for det frivillige arbejde er stor.

I Lyngby kan Natteravnene glæde sig over hjælp fra flere lokale sponsorer. Senest har Lyngby-Taarbæk kommune støttet den frivillige indsats med en bevilling på 25.000 kr., og Nordea-fonden har bevilget 15.000 kr. til Natteravnenes særlige indsats i Ulvedalene. Derudover har Hotel Scandic Eremitage gennem flere år stillet faciliteter til rådighed for Natteravnene, så alle de frivilliges aften- og nattevandringer kan starte og slutte her.

Kom og få en snak med de lokale Natteravne
Der er således meget at fejre for Natteravnene i Lyngby her i jubilæumsåret, og derfor inviteres alle, der har tid og lyst, til at kigge forbi Delikatessetorvet i Lyngby Storcenter lørdag den 10. maj mellem kl. 11.00 og 14.00
Her byder Natteravnene de første fremmødte på lækre müsliboller sponseret af Reinhard van Hauen. Klokken 12.00 kommer direktør Marianne Klærke fra Nordea forbi for at overrække en check på de bevilgede 15.000 kr. fra Nordea-fonden. Også borgmester Sofia Osmani har lovet at kigge forbi.

”Vi er rigtig glade for den støtte, vi modtager fra lokale virksomheder og kommunen, og ikke mindst for den tillid og respekt, vi møder blandt de lokale unger på vores ture,” udtaler formand for Natteravnene i Lyngby Tom Thaning Hansen. ”Vi får en masse positive oplevelser i mødet med de unge og håber, at vi kan overtale endnu flere frivillige til at gøre en stor forskel for en lille indsats.
Takket være stor imødekommenhed fra Lyngby Storcenter har vi mulighed for at fejre vores jubilæum i perfekte rammer på Delikatessetorvet. Vi håber, at rigtig mange har lyst til at møde os på lørdag,” slutter han.